Wij steunen
stichting KIKA 
 Zakenvriend van
         KWF kankerbestrijding
         

Laatste Nieuws

Kick-off schoonmaakonderhoud bij Vakantiepark Eiland van Maurik

Kick-off schoonmaakonderhoud bij Vakantiepark Eiland van Maurik Lees meer

DE KLOP GROEP opent nieuw regio kantoor in Noord-Holland.

Al jaren is onze klanten kring in Noord-Holland erg groot en zijn wij sterk vertegenwoordigd in dit deel van Nederland. Daarom hebben wij besloten om per 1 Januari 2018 een nieuw regio kantoor te openen in Egmond a/d Hoef. Vanuit dit kantoor zullen wij onze klanten in Noord-Holland nóg beter van dienst kunnen zijn.  Lees meer

Gezondheidscentrum Cartesius kiest voor De Klop Groep.

Gezondheidscentrum Cartesius kiest voor De Klop Groep. Lees meer

1 Juni 2013, DE KLOP GROEP start met de schoonmaak ERASMUS MC /Apotheek A15 te Gorinchem




De Klop Groep heeft per 1 juni het schoonmaakonderhoud alsmede de periodieke glasbewassingen gegund gekregen van het Erasmus MC/Apotheek A15 te Gorinchem. Buiten het algemene schoonmaakonderhoud van kantoren, vergaderzalen, toiletgroepen, laboratorium en andere algemene ruimtes,  zal De Klop Groep het gehele schoonmaakonderhoud van de D,C en B-klasse cleanrooms gaan verzorgen.


Het Erasmus MC te Rotterdam heeft in een centrale locatie in Gorinchem laten bouwen voor de productie van geneesmiddelen. De naam van deze locatie is Apotheek A15. Dit initiatief past in de landelijke tendens van centralisatie van specialistische ondersteunende medische faciliteiten. Veel zorginstellingen kiezen er tegenwoordig voor om dure faciliteiten en diensten niet zelf meer te exploiteren maar uit te besteden aan gespecialiseerde bedrijven. De productieapotheek moet tot 500.000 eenheden medicijnen per jaar gaan produceren voor het Erasmus MC zelf, maar gaat mogelijk ook produceren voor andere ziekenhuizen. De locatie voor deze nieuwe productieapotheek is gelegen op een bedrijventerrein in Gorinchem langs de snelweg A15 en is gekozen om die samenwerking met andere ziekenhuizen te bevorderen. In het kader hiervan is met het UMC St. Radboud te Nijmegen al een samenwerkingsverband aangegaan waarvoor de locatie logistiek gezien perfect ligt, halverwege Rotterdam en Nijmegen.


Het gebouw is 4.000 m² groot waarvan ongeveer de helft uit productieruimten (cleanrooms) bestaat, en de rest  wordt ingevuld door kantoren, laboratoria, magazijnen en  ruimten voor technische installaties. De ruimtes waar de medicijnen worden geproduceerd zijn uitgevoerd als cleanrooms. Dit zijn ruimtes waaraan zeer hoge eisen worden gesteld wat betreft reinheid van materialen en zuiverheid van lucht. De cleanrooms zijn ontworpen volgens het doos-in-doos principe. Tussen de cleanrooms en de rest van het gebouw bevindt zich margeruimte in de vorm van een omloopgang en een beloopbaar plafond. Dit maakt het mogelijk om reparaties en onderhoud aan de vele installatiecomponenten uit te voeren zonder dat de cleanrooms daarvoor betreden hoeven te worden. Hierdoor hoeft de productie niet te worden stilgelegd en zijn de hygiënische omstandigheden in de cleanrooms beter gegarandeerd.

Het gebouw ontleent zijn vorm en verschijning aan de locatie en zijn functie. Zowel de smalle bouwlocatie als het gewenste productieproces hebben geleid tot een langwerpig gebouw waarin de functionele structuur is ontworpen om een optimaal productieproces mogelijk te maken. De architectuur en materialisatie van de gevels zijn ontworpen naar analogie van de functie van het gebouw; een abstract gebouw met gladde en vlakke gevels als verwijzing naar het medisch technologische en gecontroleerde proces dat zich binnen afspeelt.

Erasmus MC-Apotheek A15 Gorinchem